TEORİK EĞİTİM
Teorik eğitim, her ayın 10’da başlar ve hafta içi biribirini takip eden 10 iş günü devam eder.
Teorik Eğitimlerin Asıl Önemli Amacı;
Başlayacak olan pratik eğitimler için psikolojik ön hazırlık teşkil etmesidir. 9 gün, hafta içi her gün devam eden teorik eğitimlerde eğitmenlerin branşlarıyla ilgili aktardıklarının çoğunda kişiler artık sürücüdür.
Kişiler;İlkyardım dersinde yapılacak ilkyardım uygulamalarını eğitmenlerinden dinlerken ,motorlu taşıtların çalışma prensiplerine bakarken ve trafik kurallarını,trafiğin dilini ve düzenini öğrenirken artık sürücüdürler.
Derslerdeki anlatım ve aktarımlarla zihninde canlandırma yapan sürücü adayları kendilerini farkında olmadan sürücülüğe hazırlamış olurlar. Bu anlamda teorik eğitimlerin güncel hayatla bağlantılı anlatılması çok çok önemlidir.Kişiler kurdukları bağlantılarla zihinlerinde kendilerinin olduğu resimler oluştururlar.Çok defa görülen bu resimler alışma mekanizmamızı devreye sokacak ve kişi artık o resimlerdeki haline,durumuna yani sürücü haline alışmaya başlayacaktır.Alışkanlıklarımızdan korkmadığımız bilakis kendimizi çok daha rahat hissettiğimiz bir gerçektir.
Teorik eğitimle, törpülenmiş bakış acıları kazanılacaktır .Bilginin ışığıyla trafik olgusuna çok daha hoşgörüyle,daha geniş pencereden bilinçli bir şekilde bakmak mümkün olacaktır.Trafikteki davranışları yorumlayabilmemiz ,doğru hareket edilip edilmediğini,edildiğindeki ve edilmediğindeki sonuçları görmemiz eğitim almış bilinçli bir kişide mutlaka farklı olacak ve buda trafik ortamının hoşgörüsünü büyütecektir.Bu büyüyen hoşgörü;
BİR GÜN YADA HER GÜN MUTLAKA HEPİMİZİ İLGİLENDİRECEKTİR!
Bu eksende teorik eğitimlere bakışımız doğrultusunda sınavlar 2.plandadır
Teorik eğitimini bilgi olarakta psikolojik olarakta tamamlamış kursiyerin edindiği bilinç işini çok daha kolaylaştıracaktır.